SOCIAL MEDIA MARKETING

Marketing društvenih mreža

Područje Social Media Marketinga, jedno je od najbrže rastućih elemenata Internet marketinga. Broj korisnika društvenih mreža svakodnevno raste. Mnogi korisnici upravo preko društvenih mreža dolaze do web stranica koje im trebaju. Na društvenim mrežama čitaju kritike, saznaju tko još prati istu tvrtku, proizvod ili uslugu. Najčešće zapravo govorimo o aktivnostima i oglašavanju na Facebooku, Twitteru, Google+ i sličnim mrežama.

Oglašavanje na Facebooku

Paralelno s postojanjem vaše stranice bilo bi dobro pokrenuti i Facebook stranicu. Možda ga sami en koristite, ali Facebook je mreža svih društvenih mreža. Mnoštvo korisnika svakog dana od ranog jutra je već na Facebooku, a mnogi se spajaju više puta tijekom dana. Skoro da bi se moglo reći da vam je Facebook potrebniji od web stranice, no ipak nije tako. Mnogi korisnici će upravo preko Facebooka doći do vaše stranice. Zašto je Facebook toliko dobar i koristan za vaše poslovanje:

  • korištenje je besplatno.
  • korisnici postaju svjesni proizvoda i usluga
  • kako je to vaš kanal oglašavanje je besplatno
  • on je najbrži način da potencijalni posjetitelj/kupac dođe do vas
  • korisnici koji su zadovoljni vašom uslugom ili proizvodim sami će često pohvaliti isti i time vam napraviti besplatnu reklamu

Naravno, kako bi se postigli što bolji rezultati, moguće je dodatno platiti oglašavanje i tako doći do specifičnih korisnika Facebooka koji odgovaraju vašim željama. Korisnike je moguće targetirati tj. ciljati po razno raznim osnovama koje korisnici ostavljaju Facebooku: mjestu prebivanja, uređajima koje koriste za pristup internetu, dobi,  spolu, jeziku, interesima, aktivnostima i mnogim drugim kriterijima.

Svakako uz postojanje web stranice preporučamo pokretanje Facebook stranice. Naravno i u tome vam možemo pomoći.